Praktisk informasjon

opphold

Omgivelser og atmosfære er en viktig faktor for trivsel og utbytte av et retreat. Vi har valgt å legge retreatet til Frankrike og det ærverdige og vakre vinslottet Château De La Motte

 

Slottet ligger idyllisk plassert ved utkanten av den lille landsbyen Marcorignan rett nordøst for Narbonne. Dette er et område i Frankrike kjent for fantastisk natur, god mat, godt drikke, kunst og kultur, olivenlunder, lavendelenger, Canal Du Midi og store vinområder.

 

Château De La Motte er et privateid slott som tidligere var et vinslott. I dag er det hensynsfullt restaurert og tilpasset besøkende som oppsøker området for atmosfæren og de mange tilbudene. Slottet har 7 leiligheter, og hver leilighet har igjen 2-3 separate dobbeltrom (du får ett dobbeltrom alene) og delt oppholdsrom med stue og kjøkken, toalett og bad. Du vil altså bli innlosjert i ditt eget private rom, og dele oppholdsrom, kjøkken, bad og toalett med 1 - 2 andre deltagere på kurset. Hver leilighet disponerer også sin egen hageflekk hvor du kan sitte uforstyrret. Slottet ligger i en stor slottshage med oliventrær, vinranker, lavendelblomster og egendyrkede grønnsaker, og det er egne “turstier” i slottshagen som innbyr til spasering og kontemplering.

 

I slottshagen er det et oppvarmet svømmebasseng som du kan benytte når det måtte passe deg. Svømmebassenget ligger tilbaketrukket og skjermet i hagen. 

Vi har valgt å legge retreatet til april da man statistisk sett kan forvente "passe varme" dager med sol og blå himmel. For de som lever med kroniske smerter kan brå temperaturforskjeller og for høye/lave temperaturer bidra til å øke smerteopplevelsen. Vårt mål er å legge til rette for at rammene rundt oppholdet er så optimale som mulig. 

Program

Daglig yoga og mindfulness

Vi har eget yogashala hvor vi møtes hver morgen og hver ettermiddag/kveld for å gjøre yoga og mindfulness sammen. Vi kommer tilbake med nærmere informasjon angående tidspunkt.

Videre vil vi møtes til tre felles måltider hver dag (bortsett fra ankomstsdagen hvor det bare vil bli servert middag, og avreisedagen hvor det bare vil bli servert frokost.) 

Tiden mellom felles yoga & mindfulness og måltidene, disponerer du selv. Vi oppfordrer deg til å sette av mye deg-tid slik at du kan integrere det vi erfarer i yogaen.  Erfaring viser at det er positivt å unne seg stille-tid med rom for å utforske egne behov og egne grenser. Vi kommer til å tilby enkle øvelser mellom fellesundervisningen, som for eksempel "spaserende nærvær", og dersom du ønsker å gjøre disse øvelsene, er slottshagen et nydelig sted å utføre disse.  Du er også veldig velkommen til å bare nyte tiden ved bassengkanten i den skjermede slottshagen eller trekke deg tilbake i den private hagen tilknyttet hver leilighet.

måltider

Frokost, lunsj og middag er inkludert i prisen, med unntak av ankomst- og avreisedag. Ankomstdagen serveres det middag og avreisedagen serveres det frokost. Til måltidene serveres det alkoholfri drikke. 

Vi har egen kokk på slottet som vil lage mat til oss eksklusivt. Maten vil være inspirert av ayurvedisk matfilosofi med vekt på fersk, næringsrik mat og lokale ingredienser. Slottet har egen kjøkkenhage som det høstes fra ved siden av egen hønsegård med egenproduserte egg i både brunt og blått. Maten vi spiser vil i hovedsak være vegetarisk, glutenfri og fri for kumelkprodukter og nøtter/mandler. Vi spiser frokost, lunsj og middag sammen i egen spisesal, og mellom måltidene vil det være tilgjengelig frukt, te, urtete og mineralvann som du kan forsyne deg med etter eget ønske.

Det er eget kjøkken tilknyttet hver leilighet, så det vil være mulig å oppbevare og tilberede mat og drikke utover det som inngår i kursavgiften, dersom dette er ønskelig.

Reisen til Marcorignan

Horisont Yoga ønsker å ha en miljøvennlig profil, og det ligger til rette for at de som ønsker det også skal kunne reise til retreatet på annen måte enn via fly. Reisen til og fra retreatet er ikke inkludert i prisen, og må bekostes og bestilles av den enkelte deltager i tillegg til prisen for oppholdet.

 

Horisont Yoga anbefaler at du uavhengig av reisemåte venter med å bestille reisen din til du har fått endelig bekreftelse på retreatet fra oss.

  • Via fly: Deltagerne kan velge å fly til en av flere flyplasser som er innen 2,5 timers kjøring fra retretatet. Du kan fly til Toulouse, Montpellier, Barcelona, Girona eller Perpignan. Man kan fly direkte til Barcelona fra Oslo, til de andre flyplassene må man regne med en mellomlanding. Horisont Yoga kan være behjelpelig ifht spørsmål rundt reisevei.

    • Inkludert i kursprisen er transfer til og fra den flyplassen Horisont Yoga anser som mest gunstig for sine deltagere etter at retreatet er endelig bekreftet. Vi kommer tilbake med informasjon om hvilken flyplass dette er samt tidspunkt, samtidig som kurset bekreftes endelig. 

  • Via tog: Man kan relativt enkelt ta seg til Narbonne med tog. Det finnes flere ruter å velge, feks: Oslo - Gøteborg - København - Hamburg - nattog til Basel - Geneve - Lyon - Narbonne, eller alternativt: Oslo - Kiel med Kielferga - Kiel - Køln - Paris - Narbonne. 

    • Fra Narbonne til Marcorignan er det en kort drosjetur.​

  • Via buss: Deltagerne kan komme seg til retreatet ved å kjøre buss. Det er flere busselskaper som kjører fra Oslo til kontinentet. Eksempel på rute kan være: Oslo - Munchen - Narbonne.

    • Fra Narbonne til Marcorignan er det en kort drosjetur.​

  • Via egen bil: Man kan kjøre til Marcorignan med bil, for de som ønsker dette. Det er godt med parkeringsplass på slottet. Man kan også fly til ønsket flyplass og leie bil her.

Oppsummert: Du kan selv velge den reisemåten som passer deg best for å komme til retreatet. Det er ønskelig at alle deltagerne ankommer Château De La Motte den 14. april innen klokken 18:00.  Horisont Yoga vil sette opp gratis transferbuss til og fra den flyplassen som viser seg mest gunstig, se informasjon over. Vi kommer tilbake til tid og sted. Hvis du booker fly til en annen flyplass eller velger å reise tildligere eller senere, eller du velger å reise med tog, buss eller egen bil, så må du selv sørge for transport til Château de la Motte.

Flybilletter er ikke inkludert i prisen, og er noe den enkelte deltager må bestille selv. 

Klokkeslett

Vi møtes alle sammen den 14. april kl. 18:00. Vi starter retreatet med en samling av alle deltagerne hvor vi sammen ser på programmet for uken etterfulgt av en myk og rolig yogaøkt. De som har lyst til å dele noe med de andre deltagerne er velkomne til å gjøre det, men dette er helt frivillig og ikke forventet. Du som gjerne vil være med i stillhet er varmt velkommen.

vær og temperatur

Været i Marcorignan er statistisk sett solrikt og med få regndager. Vi reiser i april for å kunne nyte solen uten at det blir for varmt, og selv om vi ikke kan garantere været, er værprognosene for april dagtemperaturer på 16 - 18 grader i skyggen. Vannet i middelhavet vil være friskt (ca. 15 grader), men på slottet er det oppvarmet basseng som du kan benytte når det måtte passe deg. Dersom temperatur og klima er viktig for deg, anbefales det at du sjekker værprognoser og klima for Marcorignan før du evt bestiller reisen. Horisont Yoga garanterer ikke sol og stabilt vær under retreatet, men utbytte av retreatet er ikke avhengig av hverken solskinn eller oppholdsvær.

Avbestillingsfrist

Ved avbestilling innen 31/12 2019 vil du få refundert hele beløpet. Ved avbestilling mellom 1/1 2020 og 31/1 2020 får du refundert 50% av beløpet. Etter 31/1 2020 blir du belastet for hele beløpet ved en evt avbestilling.

Siste frist for å bestille retreatet er 31/1 2020. Husk at det er maksimalt 12 plasser ledig, så du kan risikere at det blir fullt hvis du venter for lenge.